Behandlingen

Atlaskotan behandling med ATLANTOtec-metoden

Vår Atlasbehandling är baserad på Atlantomed-metoden

Vid behandlingen används specialutvecklade vibrationsinstrument, AtlantoVib, för att utföra behandling mot djupt liggande muskler och ligament i ryggraden och nacken.

Primärt behandlas området kring översta nackleden, där skallen vilar mot översta nackkotan, atlaskotan. Sekundärt utförs behandling mot djupt liggande muskler och ligament i övriga halsryggen, bröstryggen, ländryggen samt höfterna/sacrum.

OBS! Inga hastiga ryck, vridningar eller knäckningar utförs.

Innan behandling utförs alltid en undersökning. Om vi bedömer att du inte kan behandlas så görs ingen behandling och besöket kostar inget.

Behandlingen består normalt av två besök, ett nybesök samt ett återbesök efter ca 5-8 veckor.

Tid: Nybesök vuxna: ca 75 minuter; Återbesök: ca 45-60 minuter.
Pris vuxna2790 kr (Ett återbesök inom 3 månader ingår i priset).
Pris barn 8-14 år: 1250 kr (Återbesök ingår ej).  

BOKA DIREKT!

 

Behandlingsfaser

Innan behandlingen

Kom till mottagningen minst 15 minuter innan utsatt tid. Ditt besök inleds med att att du fyller i formulär med frågor om ditt nuvarande hälsotillstånd samt ditt välmående. Vid eventuella kontraindikationer kan i vissa fall behandling inte genomföras. I några fall behöver läkare konsulteras innan eventuell behandling. Kontakta oss innan besöket om du har haft en hjärnblödning, blodpropp, behandlas med blodförtunnande medicin eller varit med om en Whiplash-incident inom de senaste två månaderna.

Formulär med frågor om hälsotillstånd

 

Vi börjar med en undersökning

Innan behandling så undersöker vi manuellt muskulaturen i din nacke samt mäter din förmåga att vrida huvudet. Vi bedömer muskeltonus samt eventuell ömhet. Stor vikt läggs vid eventuella olikheter mellan höger och vänster sida. Eventuell smärta är vägledande men inte avgörande då den kan ha flera orsaker. Som komplement så mäter och dokumenterar vi även eventuella snedbelastningar i din kropp. Baserat på vad vi finner vid undersökningen så avgör vi hur och om vi ska behandla. Om vi bedömer att du inte kan behandlas så görs ingen behandling och besöket kostar inget.

Manuell undersökning, muskulatur muskeltonus ömhet

 

Så här går behandlingen till

Vi använder oss av infravärme samt djupverkande vibrationer som appliceras med speciella vibrationsinstrument. Primärt behandlar vi muskler, bindväv och ligament i området kring översta nackledern, kring atlaskotan. Som komplement utför vi även behandling längs ryggradens korta segmentella muskler, samt muskler och ligament i korsryggen/sacrum/höft.

Själva behandlingen inleds alltid med att vi värmer upp dina muskler med infravärme medan du ligger ned på mage på en bekväm massagebänk.

Behandling med IR Värme

 

Därefter genomförs en djupverkande vibrationsmassage på djupt liggande rygg- och nackmuskler, punktvis i liggande position.

Massage djupa ryggmuskler nackmuskler

Massage höft, sacrum, säte

 

I sista steget av behandlingen får du sitta upp och luta pannan mot terapeuten som nu med hjälp av vibrationer djupmasserar specifika punkter i muskelgruppen nackrosetten längst upp i nacken.

Nackrosetten

 

Efter behandlingen

Efter behandlingen mäter och dokumenterar vi åter rörlighet och belastning. Vi studerar sedan eventuella förändringar före och efter behandlingen.

Innan du lämnar vår mottagning bokar vi in ditt återbesök som ingår i priset. Normalt sker återbesöket 5-8 veckor efter den första behandlingen. (Senast 12 veckor). 

Dokumentation rörlighet, belastning

 

Återbesöket

Ditt återbesök inleds med att att du på nytt fyller i frågor om ditt nuvarande välmående. Kom därför 10-15 minuter innan utsatt tid.

Vi börjar sedan med en ny undersökning av din nacke samt av förmåga att vrida huvudet. Baserat på vad vi finner vid undersökningen så avgör vi hur och om vi ska behandla vid återbesöket. Vid återbesöket ges normalt alltid en ny behandling med infravärme och djupverkande vibrationsmassage av rygg och nacke. 

 

BOKA DIREKT!

 


Vill du ha mer information?

Registrera namn och mailadress nedan så får du mer information om vår behandling. 

Registrera dig för mer info nedan!

Registrera dig för mer information!

BOKA DIREKT!Jag vill ha mer info!

Ring för info & bokning!

010 330 00 88

Atlaskotan firar 10 årsjubileum

DELBETALNING

Vill du dela upp din betalning?

Läs mer

Kort om oss

Atlaskotan är ett koncept för behandling baserad på den innovativa Atlantomed-metoden med samlade erfarenheter från över 200.000 behandlade klienter i Europa.

Sedan starten i april 2008 har våra mottagningar behandlat ca 20.000 personer i Sverige.  

Vi samarbetar med