Vad är Atlantomed-metoden?

 

Atlantomed-metoden är en innovativ metod utvecklad i Schweiz med samlade kliniska erfarenheter från över 200.000 behandlingar i Europa. I Sverige har över 20.000 personer behandlats med metoden. 

Vid metoden används specialutvecklade massageinstrument, AtlantoVib, för att utföra vibrationsmassage mot djupt liggande muskler och ligament. Primärt behandlas området kring översta nackleden, där skallen vilar mot översta nackkotan, atlaskotan. Som komplement utförs behandling längs hela resterande ryggraden samt sacrum/höft.

Atlaskotans position

Atlaskotan animation

 

Som behandlingsmetod så liknar det mest massage, men är inte vanlig massage. Det tillhör ännu mindre kiropraktik eller naprapati som kategori eftersom ingen manipulation, inga vridningar eller knäckningar ingår i metoden. Metoden har sitt eget angreppssätt och förtjänar sin egen plats bland etablerade former av behandlingsmetoder. 

 

Vart kan man få behandling med Atlantomed-metoden?

Det finns terapeuter och kliniker i Schweiz, Spanien, Österrike, Tyskland, Slovenien, Australien och Sverige. 

I Sverige finns certifierade kliniker på ett antal platser, rikstäckande, från norr till söder.

Certifierad Atlantomed-klinik

Alla våra terapeuter är utbildade och godkända av representanter för Atlantomed i Schweiz och genomgår regelbundet en kvalitetssäkringsprocess. Vi har givetvis ansvars- och behandlingsskadeförsäkringar.

Vid en Atlasbehandling baserad på Atlantomed-metoden ingår allt i priset. Undersökning, behandling samt uppföljning med massage och kontroll. Läs med om vår Atlasbehandling  baserad på Atlantomed-metoden>>

 

Här finns vi i Sverige >>

 

BOKA DIREKT!Ring för info & bokning!

010 330 00 88

Atlaskotan firar 10 årsjubileum

DELBETALNING

Vill du dela upp din betalning?

Läs mer

Kort om oss

Atlaskotan är ett koncept för behandling baserad på den innovativa Atlantomed-metoden med samlade erfarenheter från över 200.000 behandlade klienter i Europa.

Sedan starten i april 2008 har våra mottagningar behandlat ca 20.000 personer i Sverige.  

Vi samarbetar med