Behandling med Atlantomed-metoden

Vår Atlasbehandling bygger på Atlantomed-metoden. Vi startar med en noggrann undersökning. Sedan behandlas muskler och bindväv utefter hela ryggen och nacken med värme och djupverkande vibrationsmassage. Primärt behandlas punkter i muskelgruppen nackrosetten, omkring översta nackleden där skallen vilar mot atlaskotan.

Vi utför inga ryck eller knäckningar.

Välj mottagning

Kunduppföljning

Kunduppföljning

Under 2008-2009 genomförde vi en uppföljning av våra kunders upplevda besvär före och efter en Atlantomed-behandling.

Uppföljningen utfördes, på vår mottagning i Wollerau i Schweiz samt i Kungens Kurva i Sverige, med hjälp av ett standardiserat frågeformulär som kunderna fick fylla i omedelbart före och cirka en månad efter behandlingen i samband med ett kontrollbesök. Frågeformuläret innehöll 18 på förhand definierade besvärsområden (bland annat nack-, skulder-, rygg- och knäbesvär samt huvudvärk, sömnstörningar och migrän) och kunderna ombads ange sina aktuella besvär före och efter behandlingen med hänsyn till frekvens och styrka på en skala i 7 steg (skalan uttrycktes endast i siffror).


Frågeformuläret analyserades och utvärderades statistiskt av det vetenskapliga institutet INKAM (Institut für Kundenzufriedenheits-Analysen und Marketing [institutet för kundtillfredsställelseanalys och marknadsföring], Prof. Dr. Theis GmbH, Marburg). Totalt 504 personer, varav 297 kvinnor och 207 män i åldrarna 16 till 84 år deltog i undersökningen. Undersökningsresultatens noggrannhet uppgår till +/-4,45 % (konfidensnivå 95,5 %).

Sammanfattningsvis redovisades följande resultat:

  • Migrän var det besvär på vilken behandlingen var mest effektiv: 39 % av alla tillfrågade var besvärsfria (en månad) efter atlaskorrigeringen, ytterligare 43 % uppgav en lindring av besvärens frekvens och/eller styrka.
  • Drygt 85 % av kunderna med nackbesvär, huvudvärk och spänningar, angav att de var besvärsfria eller upplevde en lindring av besvärens frekvens och/eller styrka omkring en månad efter behandlingen. 
  • Minst 7 av 10 med yrsel, migrän, tinnitus, ländryggsbesvär, trötthet, höftbesvär, sömnbesvär, nedstämdhet, skulderbesvär samt mag- och tarmbesvär angav att de var besvärsfria, eller kunde konstatera en lindring av besvärens frekvens och/eller styrka, efter behandlingen.
  • Endast ett fåtal kunder sökte behandling av bara en eller två orsaker. I regel angavs 10 eller fler besvärsområden.
  • 74 % av alla kunder uppgav att de inte längre hade några besvär inom minst ett av de uppgivna besvärsområdena en månad efter behandlingen.

 Grafisk sammanfattning av undersökningen

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Där får du bland annat hälsotips, information om våra behandlingar samt senaste nytt.

Du kan när som helst säga upp nyhetsbrevet.

Please enable the javascript to submit this form

Kontakta oss

Kontakta oss på tfn för att boka tid eller för att fråga oss om behandlingen.

Kort om oss

Atlaskotan är ett koncept för behandling baserad på den innovativa Atlantomed-metoden med samlade erfarenheter från över 200.000 behandlade klienter i Europa. Sedan starten i april 2008 har våra mottagningar behandlat ca 27.000 personer i Sverige.

10 ars
Kontakta

Arenavägen 29, 8 tr, 121 77 Stockholm - Globen

Snabbmeny