Inga-Lill Björns dagboksanteckningar

Inga-Lill Björn blev fri från sin yrselAnteckningar om dagsformen med välbefinnande och eventuella smärtor eller liknande efter balansering av atlaskotan den 10 september 2013.

Dag 1 = behandlingsdagen. Lite vimsig i bollen var jag på vägen hem, Men jag hade en behaglig känsla av att "huvudet satt löst"... Jag kunde vända och vrida på huvudet utan att jag märkte någonting.
Inget obehag någonstans.
På promenaden på eftermiddagen med Pax (Annelundsparken) så märkte jag inte av någon yrsel. Men jag kanske inte gjorde några sådana vändningar eller andra rörelser utan gick lite mer försiktigt.
I natt märkte jag en stor skillnad. Jag kunde lägga mig direkt på rygg, ingen yrselattack. Det gick bra att ligga lika bra på höger sida som vänster sida och jag låg gott. Högersidan har varit tabu. Jag kände också ett lugn i mina ben, inget knä som värkte och mina tår var vakna.

Dag 2 = Den här behandlingen var vätskedrivande, två nattliga toalettbesök och flera under dagen. Från igår morse till idag på förmiddagen så försvann 2 kg!
Inget "huvud på skaft" längre, känns bra, ingen yrsel, jag kan titta i taket, och mina axlar sitter i samma höjd. Men efter middagen kändes det som jag fick en släng av spänningshuvudvärk. Ett band runt över pannan och lite trötthet i nacken. Men lite vila och en muskelavslappnande salva i nacken så kändes det bättre.
Nedre delen av bröstryggen och länden känns lite trött men inga obehag.

Dag 3 = Det känns befriande skönt att slippa detta "järngrepp" om nacken. Ligger gott och avslappnat. Märker att min käke som ville hoppa utled när jag åt med sked, fil till exempel, är mycket rörligare och jag biter mig inte...

Dag 4 = Jag har städhjälp, dammsugning och torkning av golven, men nu kunde jag utan besvär förbereda i badrummet och göra rent bakom toaletten och tvätta rören efter väggarna. Det är sånt som man själv vill hålla koll på och det har jag inte kunnat utan att få besvär. Går på stan, kan titta åt höger och vänster utan yrselattacker. JAG ÄR SÅ GLAD!
Jag får inga svettningsattacker när jag står en längre stund i köket och förbereder och lagar mat. Också ett stort +

Dag 5 = Kunde vara i stan flera timmar, både gå omkring och sitta utan konstiga smärtor som dök upp lite överallt... Vilken befrielse det är att ha få bort detta handikappet som har funnits där under så många år. Tyvärr är det inte mycket hjälp att hämta på vårdcentralen och tabletter och sjukgymnastik har väl lindrat men inte tagit bort orsaken.

Dag 6 = Söndag och första höstdagen. Det regnar idag.
Det blev en vilsam innedag och möjlighet till lite reflektion och då kom jag på att för 5 år sedan halkade jag på våran yttertrappa (som bestod av sex trappsteg) där vi bodde, och trillade så illa att foten blev stukad och jag slog i huvudet på höger sida bakom örat väldigt hårt i husväggen. Jag nästan svimmade av... Min hårfrisör undrade för ett par år sedan om jag hade slagit i huvudet på just på den sidan, hon menar att jag har skadat hårrötterna just där.
Detta tror jag förvärrade förskjutningen av just atlaskotan. Verkar logiskt tycker jag. Jag blir väldigt nöjd när jag hittar orsak och verkan. Då blir det lättare att hantera.

Dag 7 = måndag.
Jag har sovit väldigt gott och sammanhängande i natt.
Kan resa mig från sängkanten utan stöd... Innan har jag haft en förlamningskänsla i låren när jag har suttit en stund så jag måste ta tag i något för att komma upp. Offentliga toaletter är inte att tänka på om det inte finns en handikapptoalett. Men nu skulle jag fixa detta.
Härligt ett + till.
Tandläkarbesök idag. Inga obehagliga yrselattacker när stolen fälls tillbaka och jag kunde gapa utan besvär.

Jag är så nöjd och tackar högre makter och ödet att jag fann den här möjligheten.

Borås den 16 september 2013.

Nu ser jag fram emot återbesöket den 14 oktober.

//Inga-Lill Björn

(Inga-Lill mådde fortfarande mycket bra vid återbesöket den 14/10-13).