"Mindre snedbelastningar i kroppen - kan troligen minska risken för belastningsskador" 

Hockeyspelarna Erich och TexAtlaskotan Gnosjö /Gislaved hade besök av hockeyspelarna Eric Karlsson och Tex Williamsson från Gislaved SK, A-lag.

Eric Karlsson

Eric hade framförallt stora problem med vänster knä på grund av att han hade en snedbelastning i kroppen. Detta påverkade även hans höft och rygg. Huvudvärk var också ett problem.

"Mina problem med höft och rygg har försvunnit och mitt besvär med knät på isen har minskat betydligt. Även huvudvärken har minskat.

Jag kan rekommendera denna behandling till andra hockeyspelare. Man såg resultat tydligt genom att bilderna som togs. Jag har varit hos kiropraktorer, naprapater och annat tidigare men tycker att Atlaskotans behandling hjälpt mig klart bäst."

- Eric Karlsson

Tex Williamsson

Målvakten Tex största problem var hans migrän som han haft i ett antal år. Han fick även ofta ont i bröstryggen som gjorde att han fick ta extra pauser eller gå av isen helt ibland.

"När jag gick på isen första gånget efter behandlingen så kändes det som att jag fått en extra muskel. Jag blev helt slut efter några övningar. Smärtorna i bröstryggen har sedan minskat mer och mer efter hand. Efter behandlingen har jag inte haft migrän en enda gång.

Under själva behandlingen kände man inte så mycket men efteråt såg man tydligt skillnaden när vi tittade på bilderna. 

Jag är helnöjd med mitt besök och har fått de resultat jag ville ha av behandlingen."
- Tex Williamsson

 

Atlasterapeuten Linnéa Marklind (Atlaskotan Gnosjö) som behandlat killarna och som även arbetar som lagets massör säger:

"I en sport som ishockey går det mycket fort och man får många smällar. Man tar ibland emot tacklingar oförberedd, trillar, eller utsätter huvudet för häftiga vridningar. Det kan finnas en risk att atlaskotan kan bli förskjuten i sådana situationer. Båda killarna fick mer upprätt kroppshållning efter behandlingen. Detta leder troligtvis till mindre snedbelastningar i kroppen vilket i sin tur kan minska risken för belastningsskador. Vid vanlig massage efter behandlingen har jag även märkt att deras nackmuskler blivit mindre spända."