Kan långvariga besvär med ont i nacken, återkommande nackspärr eller nedsatt rörelseförmåga i nacken bero på en funktionsstörning i översta nackleden där huvudet leder mot atlaskotan?

9 av 10 med nackbesvär har upplevt förbättringar

Vår behandling med ATLANTOtec® metoden har som mål att balansera atlaskotan samt att minska spänningar i axlarna och nacken. Många av våra kunder har upplevt att deras nackbesvär minskat eller helt försvunnit efter behandlingen.

Boka behandling nu! 

BOKA DIREKT!


 

Hur kan behandlingen minska nackbesvär?

NackbesvärVid en kunduppföljning uppgav 9 av 10 med nackbesvär att deras besvär minskat eller helt försvunnit efter en behandling med ATLANTOtec® metoden.

Nackbesvär kan ha flera orsaker. Kortvariga perioder med ont i nacken kan exempelvis bero på att man sovit i fel ställning, suttit i drag eller haft en tillfälligt felaktig arbetsställning. Även långvariga problem kan bero på felaktig arbetsställning. Ofta med statisk spänning i kombination med stress. Diskbråck i nacken, artros eller reumatiska sjukdomar kan vara en annan orsak till kroniska nackbesvär. Vissa har nackbesvär med ont i nacken som följd av en whiplashskada.

Vad kan förklaringen till de upplevda förbättringarna efter vår behandling då vara?

Som vi beskrivit på andra platser på denna hemsida så tror vi att en störning i översta nackleden gör att huvudet hamnar på sned. Muskler i nackrosetten och ligament längst upp i nacken hamnar då sannolikt under ständig spänning på grund av försöken att kompensera och anpassa för det sneda huvudet. Även andra muskler i nacken och halsen kan bli utsatta för kronisk spänning med värk som resultat. Vi har även sett att många personer som vi bedömt ha en funktionsstörning i översta nackleden också haft framskjutet huvud (gamnacke).

Vid behandling med ATLANTOtec-metoden djupmasseras nackens muskler med speciella vibrationer. Speciellt behandlas de djupt liggande musklerna i nackrosetten. Målet är både att minska spänningar i nacken samt att åtgärda eventuella funktionsstörningar i översta nackleden med atlaskotan och axis. Minskade spänningar samt ökad funktion i översta nackleden är sannolikt förklaringen till den bättre rörligheten och de upplevda förbättringarna. 

BOKA DIREKT!

BOKA DIREKT!Ring för info & bokning!

010 330 00 88

Atlaskotan firar 10 årsjubileum

DELBETALNING

Vill du dela upp din betalning?

Läs mer

Kort om oss

Atlaskotan är ett koncept för behandling baserad på den innovativa Atlantomed-metoden med samlade erfarenheter från över 200.000 behandlade klienter i Europa.

Sedan starten i april 2008 har våra mottagningar behandlat ca 20.000 personer i Sverige.  

Vi samarbetar med