Kan långvariga besvär med ont i ryggen bero på en funktionsstörning i översta nackleden där huvudet leder mot atlaskotan?

 Ont i ryggen

Vår behandling med ATLANTOtec® metoden har som huvudsyfte att åtgärda funktionsstörningar i översta nackleden. Vid en behandling djupmasseras först muskler och ligament längs hela ryggraden. Därefter vissa specifika punkter längst upp i nacken. Det blir på detta sätt två behandlingar i en.

 

Det har visat sig att de flesta kunder får en mer balanserad och upprätt hållning efter behandlingen. Följden blir ofta minskad snedbelastning i hela ryggen från nacken ända ner till höften. Många kunder har uppgivit att deras ryggproblem minskat eller helt försvunnit efter behandlingen.

 

Boka behandling nu! 

BOKA DIREKT!


 

Hur kan behandlingen påverka ryggproblem?

Ont i ryggenVid en kunduppföljning uppgav 8 av 10 med ryggproblem att deras besvär minskat eller helt försvunnit efter en behandling med ATLANTOtec® metoden.

Smärtor i ländryggen eller bröstryggen kan ha flera orsaker. Kortvariga perioder med ont i ryggen kan exempelvis bero på träningsvärk, att man sovit i fel ställning eller att man lyft felaktigt (tungt eller snett). Det kan även bero på felaktig arbetsställning där man arbetat framåtböjd eller på knä eller huk. Idrottskador, muskelbristningar eller sträckningar kan också vara orsak till tillfälliga ryggbesvär.

Även långvariga ryggproblem kan bero på upprepat felaktig arbetsställning, ofta i kombination med stress. Diskbråck, spinal stenos, medfödd skolios, artros eller inflammationssjukdomar eller reumatiska sjukdomar kan också vara bakomliggande orsaker. Vissa har ryggbesvär som uppstått genom en whiplashskada eller kompressionsskada.

Snedbelastning i ryggenVi bedömer dock att grundorsaken till återkommande ryggbesvär väldigt ofta är en funktionsstörning i översta nackleden som i sin tur orsakar dålig hållning och snedbelastningar i ryggen.

Många metoder som försöker att korrigera felaktig hållning brukar utgå från höften. Vi har dock sett åtskilliga fall där kunder efter att vi åtgärdat störningar i nacken rätat upp hela ryggen ända ner till höften.

Vid en dysfunktion i översta nackleden hamnar huvudet något på sned. Detta kan skapa en kedjereaktion med snedbelastningar i hela ryggraden ända ner till ländryggen och höftbenet. Att du ständigt måste kompensera för obalanser i ryggen kan i kombination med att man är svag i de djupt liggande stabiliserande musklerna i ryggen tillsammans med svaga magmuskler göra att man blir överbelastad vilket kan leda till spänningar och värk.

Vid försök att korrigera snedställningar i höften är det viktigt att man först åtgärdar eventuella funtionsstörningar i översta nackleden. Risken finns annars att eventuella störningar i nacken kommer att ligga kvar och spöka och återskapa snedbelastningar i ryggen och höften. En annan orsak till att behandla nacken som första åtgärd är att vi sett att resultatet ofta blir bättre balans även i höften efter vår Atlasbehandling. I vissa fall kan man dock behöva komplettera en behandling med ATLANTOtec-metoden med en behandling av höften hos exempelvis en osteopat eller naprapat. (Om obalanser i höften beror på olika långa ben så går inte höftproblemen att korrigera manuellt. Vissa upplever dock att de blir hjälpta av ortopediska inlägg. Benlängsskillnad kan i många fall dock vara skenbar och kan ibland minska efter behandling av nacken eller höften).

Att stärka sin bålmuskulatur kan i många fall minska besvären man får vid snedbelastningar. Regelbundna besök hos massör, naprapat eller osteopat kan såklart också lindra besvären. Vi har dock sett åtskilliga fall där en behandling med ATLANTOtec-metod varit avgörande för att skapa en bättre hållning och balans i ryggen vilket oftast är en förutsättning för långvarig förbättring.

 

Vår Atlasbehandling baserad på ATLANTOtec-metoden kombinerar flera fördelar vid ryggbesvär:

  • Det första momentet med djupverkande vibrationmassage längs ryggraden ger en omedelbar avslappning av rygg - och nackmuskler.  Den täta vibrationsmassagen av ryggens djupa lednära muskler och ligament ger dessutom en form av segmentbehandling av i stort sett varje kotsegment (ledsegment) längs med ryggraden.  

  • Det andra momentet med vibrationsmassage av specifika punkter längs upp i nacken som syftar till att åtgärda eventuella dysfunktioner i översta nackleden, har vi sett kunna leda till långvarigt förbättrad kroppshållning. Detta kan i sin tur leda till mindre spänningar samt kan förebygga att ryggproblem uppstår

BOKA DIREKT!Ring för info & bokning!

010 330 00 88

Atlaskotan firar 10 årsjubileum

DELBETALNING

Vill du dela upp din betalning?

Läs mer

Kort om oss

Atlaskotan är ett koncept för behandling baserad på den innovativa Atlantomed-metoden med samlade erfarenheter från över 200.000 behandlade klienter i Europa.

Sedan starten i april 2008 har våra mottagningar behandlat ca 20.000 personer i Sverige.  

Vi samarbetar med